Pregen

Pregen – ook wel embossing genoemd – is een techniek waarbij reliëf in drukwerk wordt aangebracht. Door het pregen krijgt uw drukwerk iets extra’s.

Als specialist kan High Gloss zeer gedetailleerd preegwerk verrichten, wij genieten van dit werk. Het is edel handwerk dat wij kunnen uitvoeren op de snelste machines. Daardoor kunnen wij grote oplagen leveren met ‘high service’.


Foliepregen

In één doorgang een omhoog gepreegde folieafdruk, dat kan met een foliepreegstempel. Dit stempel is vooral bij hoge oplages interessant. Het foliebeeld staat omhoog op het stempel, het te pregen beeld is hierin uitgegraveerd. Een kenmerk van een foliepreegafdruk is dat de preeg precies op de folieafdruk aansluit.


Formaten die wij kunnen pregen

Maximum formaat: 126 x 92 cm
Minimum formaat: 10 x 5 cm
Maximum gewicht: 600 grams
Minimum gewicht: 80 grams

Heeft u interesse in het laten pregen van uw drukwerk? Schakel dan onze diensten in! High Gloss Foliedruk B.V. verzorgt graag een preegdruk voor u. Vanuit onze drukkerij in Doetinchem verzorgen wij graag een mooie preegdruk, wat ook wel embossing, blinddruk, blindpreeg of reliëfdruk wordt genoemd. Leg uw verzoek aan ons voor en wij gaan voor u aan de slag!

Laat uw drukwerk pregen voor een uniek effect

Het pregen van drukwerk is een techniek waarbij reliëf in drukwerk wordt aangebracht. Door het pregen krijgt uw drukwerk iets extra’s. Er ontstaat een schaduwwerking waardoor de afbeelding in de reliëfdruk te zien is. Als specialist verrichten wij een zeer gedetailleerde preegdruk. Dit is ook echt werk waar wij van genieten. Een blindpreeg maken is edel handwerk dat wij kunnen uitvoeren op de snelste machines. Daardoor is het voor ons mogelijk om grote oplagen te leveren met een volledig verzorgde service.

Trek direct de aandacht met uw drukwerk

Een reliëfdruk wordt voornamelijk toegepast bij namen, logo’s, afbeeldingen, prints, teksten en diverse andere figuren. Het zorgt voor een mooi effect waarmee u direct de aandacht trekt. Uw drukwerk wordt ruimtelijker met een blindpreeg; het zorgt er als het ware voor dat uw papier levendig wordt. Bovendien kunt u een blinddruk laten maken op diverse materialen. Of u nu over papieren, metal, leren of plastic drukwerk beschikt, u laat het eenvoudig bij ons pregen.

Maak uw foliedruk af met een foliepreeg

Om helemaal een mooi resultaat te krijgen, is het een aanrader om een blinddruk te combineren met een foliedruk. Met een foliepreegstempel kunnen we in één doorgang tijdens het folieafdrukken het beeld van een reliëf voorzien. Het foliebeeld ligt verdiept in het stempel, het te pregen beeld komt hierdoor omhoog op uw drukwerk. Een kenmerk van een foliepreegafdruk is dat de preeg precies op de folieafdruk aansluit. De formaten die wij kunnen pregen of foliepregen:

• Minimum papierformaat: 10 x 5 cm
• Maximum papierformaat: 126 x 92 cm
• Maximum gramsgewicht: 600 grams
• Minimum gramsgewicht: 80 grams

Deze methode wordt foliepregen genoemd. Met foliepregen creëert u een reliëfdruk in een foliebeeld met één doorgang, opwaarts of inwaarts. Een foliepreegstempel zorgt voor een omhoog gepreegde folieafdruk. Dit stempel is vooral bij hoge oplages interessant. Het foliebeeld staat omhoog op de stempel, het te foliepregen beeld is hierin uitgegraveerd. Bij een foliepreeg wordt een cliché ingezet in combinatie met druk en warmte. Het is vooral erg populair bij luxeverpakkingen en huisstijlen. Een ander kenmerk van een foliepreegafdruk is dat de preeg precies op de folieafdruk aansluit, wat voor een erg netjes resultaat zorgt.

Voorzie uw stansdruk van een reliëfdruk

Naast foliepregen is het ook mogelijk om een blinddruk te combineren met het stansen van drukwerk. U laat eerst de juiste vormen snijden in onze drukkerij, waarna met behulp van een blindpreeg voor extra accenten wordt gezorgd. Hiermee trekt u de aandacht naar de elementen die eruit moeten springen. Mocht uw stanswerk van een preegdruk willen voorzien, dient u er wel rekening mee te houden dat enkel papier, karton en kunststof door ons wordt gestanst.

Laat u informeren over onze mogelijkheden

Heeft u interesse in het laten maken van een blinddruk? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan graag voor u klaar. Al ruim 25 jaar vervullen wij al uw wensen op het gebied van drukwerk. Of u nu een blindpreeg, foliepreeg, stanswerk of andere wensen heeft; u kunt bij ons terecht. In onze drukkerij zijn wij in staat om zowel hele grote als hele kleine formaten op te leveren. Onze vakmensen denken bovendien graag met u mee hoe u het maximale uit uw drukwerk kunt halen. Laat u informeren welke oplossing het meest geschikt voor u is. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0314 36 10 28 of e-mailadres foliedruk@highgloss.nl.

Call Now Button